Dansband

Nu har jag varit upptagen av att göra research till mitt manus om dansband så jag inte ens hunnit blogga. Idag tittar jag på ”Dansa hemma” på SVT som är en ersättning för Dansbandsveckan i Malung som blev inställd i år på grund av pandemin. Det finns en stor saknad att inte få dansa och det blir ett bra substitut att få lyssna och kanske ta sig en svängom hemma. Dansbanden har alltid varit lite hånade för att ha en för enkel musik men är det några som överlever alla hinder som uppstår så är det just dansbanden. Den kreativitet och vilja till anpassning har jag inte sett någon annanstans än hos dansbanden. Det gick väldigt snabbt att hitta ett sätt att nå ut med musiken trots att alla evenemang blev inställda. Alla livestream med en massa olika teman. Alla tusentals tittare som följt banden visar på hur populära banden är. Alla positiva kommentarer under varje livestream vittnar om en stor saknad att träffa banden live och jag blir varm i hjärtat av att både höra och se banden. Jag har hittat flera nya favoriter.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: