Blogg

Välkommen till min blogg

 • Följebrev
  Så har jag då kommit så långt att jag känner mig klar med mitt manus för fackboken om dans kontra pandemin. Det känns väldigt pirrigt nu när jag skriver på följebrevet som ska skickas med till förlag. Vad ska vara med? Hur mycket ska jag skriva? Jag har läst tips om att lägga fokus på att först berätta om vad boken handlar om och vilken målgrupp den vänder sig till. Sen berätta litegrann om sig själv och då kopplat till erfarenheter utifrån det som är aktuellt från ämnet i boken. Vilka erfarenheter du har utifrån det ämnet.Fortsätt läsa ”Följebrev”
 • Skrivstreak och redigering
  Då har vi kommit in i sköna maj och jag hoppas det blir lite varmare ute. Att sitta ute och skriva är något av det bästa jag vet. Nu när maj har kommit är jag med i en skrivstreak. Det innebär att skriva en mening varje dag och lägga ut på Instagram. Jag kommer skriva en mening till min nya idé så jag kommer vidare där. Jag försökte vara med i Camp Nano i april där man kan bestämma hur många ord man ska skriva under en månad men det gick inte som jag tänkt mig. JagFortsätt läsa ”Skrivstreak och redigering”
 • Inspiration
  Oj vilken upplyftande helg jag har haft från fredag kväll 19 mars 2021 till och med söndag eftermiddag den 21 mars 2021. Jag har varit med på en digital bokskrivarfestival där vi deltagare fått så mycket inspiration under hela helgen. Vi deltagare har fått lyssna på både etablerade författare och författare som håller på med processen att skriva en bok. Vi har fått verktyg att använda i vårt skrivande. Vi har hört hur man kan tänka som författare. Det har varit så skönt att höra att alla går igenom ungefär samma process när det gäller berg ochFortsätt läsa ”Inspiration”
 • Summering av 2020
  År 2020 blev ett mycket annorlunda år där vi fick lära oss allt om att hålla avstånd och tvätta händerna men jag kan också se att jag hade möjlighet att lära mig så mycket mer. Framförallt är jag stolt att jag kommit igång med mitt skrivande och att jag fick möjlighet att vara med på både skrivarkonferenser och i olika grupper som har gett skrivandet en skjuts framåt.   Att jag sedan vann med min novell ”Den sanna kärleken” blev ytterligare en kick för mig att skriva på.  Den finns att läsa på Elibro.se för den som vill.Fortsätt läsa ”Summering av 2020”
 • NaNoWriMo
  Det finns många roliga evenemang att vara med på för den som vill skriva. Ett riktigt utmanande evenemang är Nationel Novel Writing Month (NaNoWriMo) där tanken är att man ska skriva en roman under hela november och komma upp i 50 000 ord. Det blir 1 667 ord varje dag i 30 dagar och det är en hel del har jag upptäckt. På nanowrimo.org kan man läsa om vad utmaningen innebär, du kan hitta personer över hela världen att ha kontakt med under skrivandets gång, du får peppande mail och en massa annat. Där finns även enFortsätt läsa ”NaNoWriMo”

%d bloggare gillar detta: