Blogg

Välkommen till min blogg

 • Inspiration
  Oj vilken upplyftande helg jag har haft från fredag kväll 19 mars 2021 till och med söndag eftermiddag den 21 mars 2021. Jag har varit med på en digital bokskrivarfestival där vi deltagare fått så mycket inspiration under hela helgen. Vi deltagare har fått lyssna på både etablerade författare och författare som håller på med processen att skriva en bok. Vi har fått verktyg att använda i vårt skrivande. Vi har hört hur man kan tänka som författare. Det har varit så skönt att höra att alla går igenom ungefär samma process när det gäller berg ochFortsätt läsa ”Inspiration”
 • Summering av 2020
  År 2020 blev ett mycket annorlunda år där vi fick lära oss allt om att hålla avstånd och tvätta händerna men jag kan också se att jag hade möjlighet att lära mig så mycket mer. Framförallt är jag stolt att jag kommit igång med mitt skrivande och att jag fick möjlighet att vara med på både skrivarkonferenser och i olika grupper som har gett skrivandet en skjuts framåt.   Att jag sedan vann med min novell ”Den sanna kärleken” blev ytterligare en kick för mig att skriva på.  Den finns att läsa på Elibro.se för den som vill.Fortsätt läsa ”Summering av 2020”
 • NaNoWriMo
  Det finns många roliga evenemang att vara med på för den som vill skriva. Ett riktigt utmanande evenemang är Nationel Novel Writing Month (NaNoWriMo) där tanken är att man ska skriva en roman under hela november och komma upp i 50 000 ord. Det blir 1 667 ord varje dag i 30 dagar och det är en hel del har jag upptäckt. På nanowrimo.org kan man läsa om vad utmaningen innebär, du kan hitta personer över hela världen att ha kontakt med under skrivandets gång, du får peppande mail och en massa annat. Där finns även enFortsätt läsa ”NaNoWriMo”
 • Skrivande och mindfulness
  Jag har upptäckt hur viktigt det är för mig att ladda upp min energi om jag ska kunna vara kreativ. Om jag är stressad så vimlar bara tankarna omkring och ingenting blir gjort. När jag istället sätter av tid för avkoppling en stund då flödar kreativiteten. Jag tror det är därför det ofta kommer idéer när jag sover på natten. Är det så för dig med? Ett tips är då att ha ett block och penna bredvid sig så det går lätt att skriva ned idéen på en gång. Lätt att glömma annars. När du sover slappnarFortsätt läsa ”Skrivande och mindfulness”
 • Gästbloggare
  Idag har jag äran att ha en gästbloggare Sabine Mickelsson. Sabine Mickelsson är författare, skrivarkurslärare och dansfantast. Hon är aktuell med flera noveller, bland annat Stenhjärtat i antologin Det var inte jag! samt Av eld och Is och Tomtar på loftet i julsamlingen Jul igen. Hon brinner för att skriva om svåra ämnen som ensamhet, och hur man kan ta sig förbi svårigheterna genom att hitta sina styrkor. Sabine finns på Instagram och Facebook under namnet @authorsabinem. Du är också varmt välkommen att besöka hennes hemsida http://www.sabinemickelsson.com. —————— Om att hitta ljus i mörkret Det har varitFortsätt läsa ”Gästbloggare”

<span>%d</span> bloggare gillar detta: