Följebrev

Så har jag då kommit så långt att jag känner mig klar med mitt manus för fackboken om dans kontra pandemin. Det känns väldigt pirrigt nu när jag skriver på följebrevet som ska skickas med till förlag. Vad ska vara med? Hur mycket ska jag skriva? Jag har läst tips om att lägga fokus på att först berätta om vad boken handlar om och vilken målgrupp den vänder sig till. Sen berätta litegrann om sig själv och då kopplat till erfarenheter utifrån det som är aktuellt från ämnet i boken. Vilka erfarenheter du har utifrån det ämnet.

Det jag har förstått är allra viktigast är att kort kunna presentera vad boken handlar om och väcka intresse. Det vi som debutanter ofta får höra är att det är väldigt svårt för debutanter att ta sig in i förlagsvärldens. Det är bra att veta men jag känner att om man får höra det för mycket då ger man upp. Jag har därför bestämt mig att inte ge upp. Istället för att tänka ”Jag ger upp” så vill jag försöka tänka att manuset är så bra att jag kommer att ge ut det på något sätt. På vilket sätt fått framtiden avgöra.

Att välja förlag

Att välja förlag är också en djungel och det jag har lärt mig är att det är viktigt att lösa på om förlagen för att inte skicka till förlag som inte ger ut just din genre. Sen är det dags att bestämma sig om det ska vara ett traditionellt förlag som står för kostnaden eller ett hybridförlag där man delar på kostnaden. Sen finns även alternativet att ge ut själv.

Jag väljer att skicka till traditionella förlag först och sen får vi se vad jag gör om jag inte får något napp. En sak är säker. Det är mycket att tänka på men det är samtidigt kul och spännande. Jag har ju kommit så långt att jag skrivit ett helt manus klart så långt

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: