Summering av 2020

År 2020 blev ett mycket annorlunda år där vi fick lära oss allt om att hålla avstånd och tvätta händerna men jag kan också se att jag hade möjlighet att lära mig så mycket mer. Framförallt är jag stolt att jag kommit igång med mitt skrivande och att jag fick möjlighet att vara med på både skrivarkonferenser och i olika grupper som har gett skrivandet en skjuts framåt.   Att jag sedan vann med min novell ”Den sanna kärleken” blev ytterligare en kick för mig att skriva på.  Den finns att läsa på Elibro.se för den som vill. Jag har nu skickat in ytterligare en novell till en tävling där temat var musik. Nu väntar jag med spänning på att få svar på hur det har gått.

Nya erfarenheter

Under november var jag med i något som jag inte ens visste fanns förut Nationel novel writing month och som förkortas NaNoWriMo. Tanken där är att man ska skriva minst 50 000 ord under november månad. Detta för att komma så långt som möjligt mot att skriva en roman. Jag deltog men hade inte målet att skriva en roman. Jag skrev på mitt manus om pardans och pandemier, skrev musiknovellen till tävlingen och kom på en ny idé till roman som jag bara har skrivit på och inte har haft så mycket tankar om med planering. Vi får se om det kan göra att jag kommer igång med en roman. Jag har skrivit ganska mycket och behöver bara göra en plan för vad jag vill med romanen och om jag kan ha hjälp av något jag skrivit tidigare. Jag är även med i en skrivargrupp där vi fick ett ord eller mening varje dag som vi skulle skriva utifrån och försöka få ihop en novell av orden. På slutet av månaden redigerade vi ner novellen till två sidor och skickade in till en tävling.

Digitala möjligheter

Under året har jag lyssnat på så många inspirerande föreläsningar, fått skrivcoaching och varit med på workshops. Det har funnits möjlighet att delta digitalt på Bokmässan och så många möjligheter har öppnat sig för att vara med på saker som jag nog aldrig hade kunnat vara med på annars.  Det allra bästa har varit kontakten med alla underbara författare som kämpar på med sina manus och som jag fått så mycket bra tips av. Redigering pågår nu av Pardans och pandemier och det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av boken. Känner att jag inte kan ändra så mycket mer ännu så jag kommer nu att skicka till testläsare och sen blir det lektör. Jag vill ha lektörsläsning eftersom det är första gången jag skriver en bok och kan behöva ha respons på det jag skrivit och få goda råd. Om det går bra med den här boken har jag fått en ny idé om en fortsättning men det är ännu bara på idéstadiet. Det är så kul att fundera på nya idéer och ett tips jag kan ge till alla som funderar på att skriva. Skriv ner alla idéer som kommer upp. Det har jag själv haft nytta av. Jag har hittat många sidor jag skrivit tidigare som jag nu har haft nytta i till novellerna och som jag fått nya idéer av.

Nya intressen

Skrivandet har varit ett intresse som skapats och jag har nu återupptagit ett intresse jag har haft tidigare och det är att lära mig spela dragspel. Jag ger mig nu sjutton på att jag ska lära mig att spela på även bastangenterna. Jag kan plocka fram melodier men jag får inte riktigt till bastangenterna. De sitter så nära varandra och är så små men jag ger mig inte. Det gäller att hitta nya saker att göra när det inte går att träffa andra. Ibland känner jag mig lite instängd och kan då ta bilen och åka en sväng eller så tar jag en promenad. Det tar på psyket att inte få träffa andra och att inte få kramas. Det finns inget som jag skulle vilja göra än att krama om framförallt mamma och sedan mina vänner. Jag ser nu fram emot den dagen som vi kan träffas igen och jag tackar för de lärdomar jag gjorde under 2020 och att jag värdesätter livet mer än jag tidigare gjort. Det viktigaste är att ta vara på dagen och göra det bästa av situationen.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

4 reaktioner till “Summering av 2020

  1. Du har verkligen tagit tillvara tiden under denna speciella situation som vi hamnat i. Så imponerad av dig och ser fram emot den dagen allt är som det var innan pandemin. Då kan vi ses och kramas igen. Lycka till med skrivandet!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: