NaNoWriMo

Det finns många roliga evenemang att vara med på för den som vill skriva. Ett riktigt utmanande evenemang är Nationel Novel Writing Month (NaNoWriMo) där tanken är att man ska skriva en roman under hela november och komma upp i 50 000 ord. Det blir 1 667 ord varje dag i 30 dagar och det är en hel del har jag upptäckt. På nanowrimo.org kan man läsa om vad utmaningen innebär, du kan hitta personer över hela världen att ha kontakt med under skrivandets gång, du får peppande mail och en massa annat. Där finns även en räknare där du skriver in hur många ord du skrivit varje dag och då kan du se hur många ord du kommit upp i totalt. Nu är det morgon dag 13 och jag har till och med dag 12 skrivit 20 189 ord och vill gärna komma upp till 25 000 ord till och med den 15 november när vi är halvvägs.

Ballroom dance salsa dancer instructors man and woman couple dancing in shcool rehearsal room

Mitt projekt i NaNoWriMo har inte varit att skriva en hel roman. Man kan lägga upp lite som man vill och jag har jobbat med flera projekt samtidigt. Jag har skrivit en novell som jag ska skicka in till en tävling, jag har fortsatt med mitt manus om pardans och pandemier, påbörjat en ny idé till en roman men just nu skriver jag bara på för att sedan redigera. Jag skriver ner allt som dyker upp i mitt huvud som kan passa in och så kommer jag sedan att sortera i informationen sen. Jag har märkt att jag jobbar bäst när jag bara skriver på när jag får en idé och sen börjar planera efter hand. Först då lägger jag upp strukturen. Jag har också deltagit i en liten utmaning i en grupp på Facebook som går ut på att vi varje morgon får ett ord som vi ska skriva en liten berättelse om. För att komma igång får vi även en bild och en mening som passar ihop med ordet. Utifrån allt vi skrivit varje dag i november ska vi sedan försöka få ihop det till en novell. Det är verkligen spännande försöka få ihop ordet berättelsen som du påbörjat. Just nu är det även en utmaning att tänka utifrån bara ett sinne när du skriver. Idag är det ordet nattmat och vi ska utgå från sinnet lukt. Vi får se vad det blir av det idag.

Utmaningen börjar bli ganska tuff nu för det gäller att skriva ganska mycket varje dag. Jag tror det blir ungefär fyra A4 sidor text. Jag ligger några ord efter men jag har bestämt mig för att jag ska klara det. För att ha ett litet hum om hur mycket 1 667 ord är så har jag lagt in den här texten i word och fått veta att det är 444 ord så det är en bit kvar till dagens mål. En tröst i allt elände med pandemin är att jag i alla fall får mer tid att skriva när jag slipper två timmars pendling till jobbet då vi måste jobba hemma nu.

Hoppas ni vågar prova att börja skriva för det är så kul och ger så mycket särskilt nu under pandemin när vi måste vara så mycket hemma.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: