Skrivande och mindfulness

Jag har upptäckt hur viktigt det är för mig att ladda upp min energi om jag ska kunna vara kreativ. Om jag är stressad så vimlar bara tankarna omkring och ingenting blir gjort. När jag istället sätter av tid för avkoppling en stund då flödar kreativiteten. Jag tror det är därför det ofta kommer idéer när jag sover på natten. Är det så för dig med? Ett tips är då att ha ett block och penna bredvid sig så det går lätt att skriva ned idéen på en gång. Lätt att glömma annars. När du sover slappnar du av och släpper på kraven och då orkar hjärnan med att bearbeta det som hänt och att komma med nya idéer och lösningar. Det är samma sak med mindfulness som handlar om att vara här och nu. När du helt går in i att vara i nuet och försöka släppa alla tankar på framtiden och på vad som tidigare hänt då slappnar både kroppen och knoppen av.

Jag har gått instruktörsutbildning i mindfulness och brukar ha övningar med mina kollegor. Det jag gör då är att jag guidar dem i en övning där man visuellt kan ta fram olika scener och försöka se sig själv i den scenen. Jag brukar ofta guida till en blomsteräng där man ska tänka sig vad man ser på ängen, hur det doftar, vilka blommor det är och även känna en varm och skön vind omkring sig. Det som är viktigt i det hela är att du ska tänka dig att du släpper iväg alla jobbiga tankar med vinden, ta emot tankarna men värdera dem inte utan släpp iväg dem med vinden. Det känner jag är en bra övning där jag får lugn och därmed laddar batterierna. Det ska jag använda mig av under november månad när jag ska försöka skriva 50 000 ord!

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

4 reaktioner till “Skrivande och mindfulness

  1. Hej! Jo, så är det för mig också. Det mesta av arbetet med att skriva min bok har jag gjort i mina tankar. Idéer har kommit av sig själva och en del har jag vidarebearbetat i tankarna. När jag sedan satt mig för att skriva har jag haft klart för mig vad jag skulle skriva. Men om jag är stressad går det inte att tänka, då kommer inga tankar och idéer. Intressant att följa ditt arbete här på bloggen. Kram Eva

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: