Intervjuer

Att göra research för en bok kan vara jobbigt ibland men också väldigt kul. Som till exempel att få intervjua så trevliga musiker och dansare som jag har fått göra. Idag hade jag kontakt med Jörgen Olsson i Micke Ahlgrens orkester och fick höra hur han började spela musik. Mycket trevligt samtal. Tidigare har jag intervjuat Andreas Jansson i Jansson orkester, Micke Ahlgren i orkestern med samma namn och Mona G som har varit med i flera band. Jag har också fått svar skriftligt av några musiker som Kent och Petter från Micke Ahlgrens. Fler intervjuer kommer att ske och det är mycket spännande.

Det gäller att efter alla intervjuer få ihop någon bra text av intervjuerna så boken blir läsbar och inte bara stolpig. Det brottas jag lite med just nu. Många saker att tänka på och ovan som jag är som nybörjare så blir det lite stopp ibland så man får ta hjälp. Funderar på vilken hjälp jag skulle behöva.

Pandemin fortsätter att skapa problem och flera band har sagt att de inte kommer att klara av att situationen ser ut som den gör om det blir längre än till årskiftet och oron är stor. Kanske de kan överleva om det finns möjlighet att få ytterligare kulturbidrag. Vi är nog många som håller tummarna för att dansbanden ska bli kvar. Vad ska vi dansare göra annars.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: