Läsa andras böcker

Det har varit lite trögt för mig att skriva så här i slutet av veckan och för att få inspiration började jag söka information på Internet om dans som är det jag skriver om. Jag hittade då information om Bengt Starrin som är forskare och som skrivit om dans. Jag tog mot till mig och skickade ett Messengermeddelande där jag frågade Bengt Starrin om han har några tips för min bok. Han kom med tips på tre böcker till mig. En som han själv har skrivit tillsammans med Lena Starrin, antoloin ”Kultur och folkhälsa” av Bojner Horwitz E, Hogstedt C, Wisten T och Thorell P och boken ”Noter om musik och hälsa” av T. Theorell.De första två böckerna har jag beställt nu och ser fram emot att de kommer i brevlådan. Alltid bra att få lite input.

I år blev det ingen bokmässa i Göteborg men likväl en digital sådan. Jag har inte riktigt hunnit vara med på föreläsningarna och då är det så bra att man kan titta efteråt. Det är på bokmässan man kan se hur otroligt många bra författare det finns och jag vet att det finns så många fler författare som är fantastiska. Det har jag blivit varse genom olika sociala medier framförallt Instagram där jag fått nya vänner och mycket bra tips på skrivande. Att peppa varandra är viktigt för skrivande är en ganska ensam process annars. Jag älskar tisdagskvällarna där vi har en grupp på Facebook som heter ”Skriv tillsammans”. På tisdagskvällar mellan kl 16-19 kan man logga in där och skriva till varandra lite om vad man skriver, när man skriver och hur det har gått. Då får man en känsla av att vara tillsammans och då går det så mycket lättare att skriva. För er som skriver kan jag rekommendera den öppna gruppen ”Skriv tillsammans”.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

2 reaktioner till “Läsa andras böcker

  1. Så roligt du hittat Bengt Starrin. Jag bodde granne med honom och hans familj när jag bodde i Karlstad på Erks väg 1976-1981. Lekte med hans dotter och min far (Sigge Schwartzman) och Bengt spexade och busade med grannarna på gatan när tillfälle bjöds. När jag sedan läste på Universitetet i Uppsala stötte jag på hans forskning kring utanförskap från arbetsmarknaden då detta var frågor jag var intresserad av och fortsatt har intresserat mig av i jobbet på Af. Bengt spelade i orkestern ”Fåntrattarna” under sin studietid i Uppsala. Tänk vad vägar möts👏😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: