Att skriva

Att skriva är underbart och avkopplande men kan också vara lite stressande om du känner att du inte kommer på något att skriva. I den situationen var jag den här veckan och funderade på hur jag skulle lösa detta. Då är alla kontakter jag fått genom Facebook. Instagram och olika digitala kanaler väldigt viktiga för mig. Det är fantastiskt hur många trevliga och underbara författare, skribenter och läsare det finns som peppar till max.

Det som fungerade för mig när det gick trögt var att flödesskriva. Bara skriva ner allt jag kom på. Det behövde inte handla om det som jag skriver om till min bok men som av magi kom jag på mycket bara av att inte ställa några krav på mig själv. Att skriva på bussen till jobbet har fungerat väldigt bra för mig. Då har jag möjlighet att skriva under en halvtimme och det räcker långt. Då stänger jag in mig i mig själv genom att lyssna på dansbandsmusik med olika takt beroende på om jag är trött eller pigg. Nu börjar jag tro på mig själv igen. Tack för alla tips jag får.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

2 reaktioner till “Att skriva

  1. Härligt att du hittat ett sätt som funkar för dig 😊👍 Jag hade en annan approach. Skrev en historia på skojj på sidan om, som förvandlades till novell o tog bort tid o fokus från manus till roman. Går nog tillbaka till 3 min uppvärmning som förut. Använder du något av det du flödesskriver till din bok?

    Gillad av 1 person

    1. Ja så kan det också vara Ulrika att man kommer på andra historier som tar upp tid. Ja jag kommer nog använda en hel del av det jag flödesskriver. När jag slappnar av och inte har några krav på mig då kommer mycket saker som jag kan ha användning av i boken eftersom dans är ett av mina största intressen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: