Äntligen tid att skriva!

Semesterfeeling är bara förnamnet på vad jag känner idag, första dagen på tre härligt lediga veckor. Idag blåser vinden runt knutarna och jag boar in mig i den bruna fåtöljen eller den gråa fåtöljen. Beroende på om jag ska läsa eller skriva växlar jag mellan fåtöljerna. Jag läser uppsatser om dansens påverkan för god hälsa och noterar i en skrivbok. Inspireras av texter som skrivits av forskare.

Idag läste jag en debattartikel i Expressen som Jonas Gardell skrivit om regeringens syn på kultur. Att de ser det som ”grädden på moset, något trevligt som man inte behöver ta på allvar”. En mycket bra artikel om hur många som påverkas inom kulturbranschen och då både artister, musiker, skådespelare men också alla runt omkring som scenarbetare, ljus-och ljudtekniker, biljettförsäljare och alla som måste till för att vi ska få vår kultur. Så många människor som ofta är frilansare och inte får ett öre från kulturstödet. Intressant är också det Jonas skriver ”Det är en jätteindustri med välutbildade människor och specialister som omsätter många miljarder varje år, bidrar med miljarder i skatteintäkter och uppemot 200 000 människor får direkt eller indirekt sitt uppehälle därifrån.” 200 000 människor som inte har några inkomster. Fortsätt kämpa Jonas Gardell för kultur är väldigt viktigt i vårt stressade samhälle.

Skrivutmaning

Den här månaden deltar jag i en skrivutmaning som Litterära konsulter håller i. Där får vi ett ord varje dag i augusti som vi ska gestalta med en bild och skriva en text för att gestalta ordet. Om man söker på #skrivutmaningaug2020 på Instagram så kan man se vad vi som deltar har lagt ut. Mina alster kan du se på @annemarimiasandberg på Instagram. Följ mig gärna där med.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: