Tidsbrist att skriva!

Nu känner jag att jag har lite för lite tid att skriva. Eller egentligen är det nog mer så att inte orkar skriva när jag suttit vid datorn på jobbet hela dagen och så var det fullt upp hela helgen också. Vad gör ni andra när ni känner att orken inte räcker till? Ni får gärna kommentera här nedanför! Det jag har satsat på nu är att söka efter forskning om dansens positiva påverkan på hälsan och jag har hittat några bra sidor som jag ska läsa vidare på.

När jag känner mig såhär trött mår jag väldigt bra av att sjunga och att sätta på bra dansmusik, Jag uppskattar verkligen alla dansbandskreativitet med livestreams mm. SVT gjorde även en bra satsning under veckan när Malungsveckan skulle varit. Det tråkiga är att folk inte kan hålla sig från att kritisera dansbanden och vissa har rent av varit rena rama personliga påhopp på musikerna. Det är fruktansvärt för de personer som blir drabbade. Sånt tar jag fullständigt avstånd från. Varför inte bara stänga av om man tycker det är dåligt.

Ju mer jag tar reda på om dansband desto mer beundrar jag dessa musiker som kämpar och sliter för att göra oss glada och ändå får de en massa kritik. Det tycker jag är fruktansvärt tråkigt. De ska ha en eloge för alla de timmar de lägger ner för att packa upp och packa ner, alla resor och kringjobb de gör för att kunna glädja oss några timmar. Det finns statistik att det är fler som är intresserade av dans än de som är intresserade av att titta på elitsporter. Det visar väl på att dansen är populärare än vad ryktet säger och ändå har det satsats så mycket mer på sport. Det verkar ändå ha vänt lite och att dansbanden fått en bekräftelse efter det öppna brevet till regeringen och uppmärksamheten i media.Jag hoppas det forsätter så. Ikväll ska jag försöka skriva lite igen!

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

2 reaktioner till “Tidsbrist att skriva!

  1. Så kan det vara, att hitta lösenordet för fokus när man känner sig trött/har inte tid/orkar inte/gör det sedan, kan vara mindre lätt. Jag tar mig ”femminuter i skuggan” för att bara vara. Jag sitter stilla och tyst med en intention i att bara vara. Tankar som kommer (för det gör det)pussar jag bort. Dem tar jag hand om sedan.
    Att skriva ska ju vara inspirerande, härligt och spännande. Kom ihåg att göra det för din egen skull och njuuut! Hang on!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: