Sociala medier

Oj vad man kan göra på sociala medier. En spännande värld men också lite läskigt ibland. Väldigt många kan läsa det du lägger ut och det läskiga är att det kan missbrukas. Jag har nu lagt upp en författarsida på Facebook ”Anne-Mari Sandberg” och en på Instagram ”annemarimiasandberg”. Jag kommer idag att skriva ett lite längre blogginlägg och inte skriva varje dag. Sen kommer jag att dela kortare snuttar av bloggen på sociala medier varje dag så följ mig gärna där med.

Intervjuer

Nu har jag gjort två intervjuer i min research och det var jättepirrigt men börjar nu kännas bättre. För att våga valde jag att börja med Andreas Jansson som har ”Janssons orkester” och är trubadur. Andreas är en god vän till mig och vi är båda med i styrelsen för Boglösa bygdegård. Det kändes lättast att börja med någon jag känner. Vi hade ett mycket trevligt samtal och jag fick reda på mer om hans musikerlivet då vi inte känt varandra så länge. Andreas började åka med sin pappa och spela när han var 10 år. Det var Andreas som kom på idéen att starta söndagsdanserna i Boglösa bygdegård och jag är väldigt glad för att vi satsade på detta. Så mycket trevliga musiker och dansare som vi fått träffa. Från duos till lite större band. Det är en saknad nu i Coronatider att vi inte kan ha våra danser.

Idag den 30 juni 2020 har jag varit i kontakt med Mona G för en intervju. Det var så spännande för Mona har skrivit många låtar till andra band och så började hon spela med sin pappa redan som liten precis som Andreas. Hon skulle ha firat 50-årsjubileum i år men det blev som allting annat inställt på grund av pandemin. Jag fick en mycket trevlig pratstund. Fantastisk att få prata med så duktiga musiker. Nästa som står på tur att prata med är Micke Ahlgren och hans musikerkollegor Petter Sand, Kent Ekman och Jörgen Olsson. Sen blir det även intervjuer med dansare.

Corona

Jag kan inte låta bli att skriva lite om den förhatliga Coronapandemin. Den har skapat väldigt mycket oro i samhället men faktisk även visat på hur kreativa människor kan vara i krislägen. Om vi till exempel tänker på hur många som hjälper till att handla, skänker mat till sjukhusen och all duktig och hängiven vårdpersonal som kämpar på. Jag kan också se vikten av att ha tillgång till kulturella evenemang trots social distans och där har många musiker varit fantastiska. Jag kan berätta om en söndag när jag var så deppig på grund av att jag tyckte att allt roligt försvunnit. Jag hade inte kunnat träffa min mamma på länge då hon är riskgrupp och både dans. kör och evenemang i bygdegården hade ställts in. Då på kvällen kom glädjen till mig igen och det tack vare dansbandet Micke Ahlgrens livestream. Det var den första livesändningen på Facebook som jag såg och den sändes från vår bygdegård. Att se dessa härliga killar och att höra den härliga musiken gjorde att jag blev så mycket piggare och började dansa runt i köket. Vilken underbar känsla.

Boglösa bygdegård

Efter den första livestreamingen har jag tittat på många fler och jag och min man var med i trädgården när Janssons orkester spelade. Så kul att vara med på plats och se hur det gick till. Det var förstås Corona-anpassat. Jag och min man fick höra vår önskelåt Ljus och värme som var den lät som vi träffades till i Skultuna lagårn när vi var där och dansade. Så mycket glädje har jag haft både av danser på plats och att få höra dansbandens sändningar på Facebook. Mona G har även hon haft livesändningar.

En annan positiv sak som hänt mig i och med pandemin är att jag kommit igång med mitt skrivande. Jag har väl varit med på någon kurs tidigare men aldrig kommit igång. Nu har jag fått tid att koncentrera mig mer på skrivandet och att kombinera det med att skriva om det jag älskar är väldigt inspirerande. Svårast är att begränsa området så det inte blir för brett. Jag tror att jag har avgränsat mig ganska bra nu men jag kommer nog få ta bort en del ändå. På kurserna har jag fått många bra tips och bra kontakter med både erfarna författare och nybörjare precis som jag. Där kan jag ta del av många viktiga råd.

Vår uteplats eller paviljong eller vad vi ska kalla det är den mest underbara plats att sitta och skriva på. Det är luftigt men jag sitter ändå under tak. Det är min duktiga man som byggt alltihop på fri hand. Nu senast har han byggt en bänk med diskho i och skåp där vi kan ha tallrikar, bestick och glas mm. Vi har även kylskåp och spis med ugn så vi kan laga mat.

Min mans fina skåp han håller på att bygga

Manuset

En fråga till er som är intresserade av dansband och deras musik. Vad skulle ni vilja läsa i en bok som handlar om ämnet?Har ni några positiva händelser ni vill dela om hur dans är bra både fysiskt och mentalt? Skriv gärna till mig på annemarisandberg@gmail.com. Jag tar emot alla tankar och så väljer jag ut senare vad som passar in och vem vet det kanske blir fler delar av boken!

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: