Mitt skrivande

Jag har alltid tyckt om att skriva och för några år sedan gick jag en skrivkurs och tyckte det var spännande att skriva kortare texter men orkade inte ta tag riktigt i skrivandet. När vi då kommer till år 2020 och hela världen blir upp och ner på grund av Corona-pandemin och sjukdomen Covid-19. Nästan från en dag till en annan försvann allt det jag brukade göra. Kyrkokörens övningar, uppsjungningar och resa till Tallin ställdes in. Alla evenemang ställdes in och därmed mina älskade danstillfällen. Vad skulle jag nu hitta på?

Under pandemin fick alla försöka hitta sin kreativa sida och komma på nya saker som fungerade även med social distansering. Det var då jag kom in in i skrivandet igen tack vare Litterära konsulters utmaning ”Kom igång och skriv i påsk!” Där fick vi träffas över nätet och få små instruktioner och skrivuppgifter under hela påsken. Där fanns även ett erbjudande om att vara med på en skrivkonferens på nätet vilken var en otrolig upplevelse.

Skrivarkonferensen

Skrivarkonferensen var ett spännande sätt att träffa lektörer, författare och få många bra föreläsningar och workshops. Det var då jag hittade min bokidé och fick mer tro på att jag kan klara att skriva en bok. Konferensen var under en helg och den var digital. Jag fick möjlighet till Speedcoaching med lektören och författaren Helena Hansen som kom med tips, råd och hejarop för min novell ”Den Sanna kärleken” som jag har med i en tävling. Det var en mycket positiv upplevelse och erfarenhet.

Bokidé

Jag har alltid älskat att dansa till dansband och jag känner att jag mår bra både i kroppen och i knoppen och har fått en idé att lyfta fram dansens och dansbandens positiva påverkan på hälsan. Som ordförande i Boglösa bygdegård har jag kommit i kontakt med flera dansband och Andreas Jansson, som är trubadur och som har dansbandet Janssons orkester, är med i styrelsen och vi i styrelsen har startat upp söndagsdanser varje vår och höst. Jag har därför fått kontakt med många musiker och dansare och boken kommer att baseras på intervjuer och utifrån en berättelse som en dansare har skrivit till mig om sin historia. Jag tackar Agneta så mycket för detta. Lite mer research så kan jag skriva boken!

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: