Förberedelse

Jag är fortfarande på det steg som heter research. Det är en hel del personer jag ska intervjua. Jag har hunnit med en intervju med vår styrelseledamot Andreas Jansson som är dansbandsmusiker. Vi hade en trevlig fikastund där jag fick höra hur Andreas startade som musiker vid 10 års ålder när han spelade med sin pappa. Jag fick även veta en del om hur det är att vara dansbandsmusiker, vad dansen har för hälsoeffekter och hur viktig musiken är för många ensamma människor.

Jag känner mig nervös för att börja skriva det jag samlat ihop och går nu olika distanskurser för att lära mig hur jag ska göra. En kurs är ”Ditt stora visitkort” somm Ann Ljungberg från Litterära konsulter håller i. Där får jag lära mig mer om allt från att komma på vem jag ska skriva för fram till redigering till utgivning och marknadsföring. Jag är också intresserad av att skriva en roman eller kanske en novellsamling med berättelser ur mitt liv. Allt det här går att börja med om man ser till att ha en bra planering och tid för skrivande varje dag. En annan kurs jag går med Ann är ”Bygg din författarplattform” där vi lär oss mer om marknadsföring, sociala medier och hur vi kan nå ut som författare. Jag har nytta av ytterligare en kurs ”Börja skriva framgångsrikt” med Monica Ivesköld. Under min semester ska jag samla ihop all kunskap jag fått och sätta igång ordentligt för att skriva min bok. Semestern är om en vecka och fram tills dess kommer jag att skriva daganteckningar varje dag för att hålla igång mitt skrivande.

Publicerad av annemarisandberg

Jag är en aspirerande författare som snart kommer ut med min bok om dansband och dansbandskulturens positiva hälsoeffekter kontra pandemins påverkan. Den heter Pardans och pandemi och kommer troligtvis ut under juni eller juli. På den här sidan kommer jag att lägga upp mer information och även blogga lite om skrivande och dans.

4 reaktioner till “Förberedelse

 1. Modigt!
  Beundrar dig som tar tag i tanken o verkligen gör ngt!
  Jag Hhar ofta tänkt att skriva min historia, Men inte kommit längre än dit! Så mkt som distraherar på vägen!!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Yvonne! Om du vill skriva så är ett tips att börja skriva en stund varje dag. Då kan du börja med att skriva allt som kommer upp i ditt huvud. Det kan du ha nytta av senare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: